Eindelijk aangekomen! - Reisverslag uit Maroochydore, Australië van Marianka Peeters - WaarBenJij.nu Eindelijk aangekomen! - Reisverslag uit Maroochydore, Australië van Marianka Peeters - WaarBenJij.nu

Eindelijk aangekomen!

Door: Marianka

Blijf op de hoogte en volg Marianka

22 Oktober 2010 | Australië, Maroochydore

Na een lange vlucht met te weinig slaap zijn we goed aangekomen in Brisbane. Ralph Devlin heeft ons daar opgehaald en naar Maroochydore gebracht. We mogen voor 10 dagen in zijn vakantiehuis blijven, wat heel gunstig tegenover de club ligt. Hij heeft ons aan veel mensen voorgesteld en ons overal rondgereden. Teveel informatie voor deze dag, we waren zooo moe!! Ik voelde me compleet misselijk, maar moest wakker blijven tot 's avonds. We hebben het tot half 7 gered en tot de volgende dag 10 uur geslapen. Anneloes heeft wel 2 uur nog wakker gelegen, ik ook nog even, maar toch lang geslapen!

Gisteren nog wat mensen ontmoet en iedereen is erg aardig voor ons. Ze vertellen elkaar allemaal dat wij nog op zoek zijn naar een accommodatie en denken allemaal mee! Twee moeders boden gister elk een fiets aan, die we vandaag bij de training krijgen en mogen gebruiken tot april! Dus we zijn straks veel mobieler! Ik heb gister ook een Australische telefoon gekocht, omdat de simkaart niet werkte in mijn meegebrachte telefoon. Mijn nummer is: +61 415529589. Die van Anneloes hebben we op dit moment niet bij de hand, maar zullen we de volgende keer erbij zetten! Maar smsen op het Nederlandse nummer is goedkoper vanuit Nederland:) Er kan trouwens ook op het vaste nummer van Ralphs huis gebeld worden, als we thuis zijn. Ik heb mijn telefoon thuis;) laten liggen, waar dit nummer in staat (en dat van Anneloes). Dus mocht iemand daarop willen bellen, sms even!

Gisteren hebben we ons ingeschreven bij de club, hebben we ons Bronze Medallion cursusboek gekregen (hebben meteen huiswerk) en onze wedstrijd en patrouillecap! En we hebben meteen een Maroochydore badmuts gekocht, we zijn er blij mee! We liepen wat rond op de club toen een man ons van afstand zag, en al constateerde dat wij 'de Nederlandse meisjes' moesten zijn. Zijn naam bleek Ross te zijn en hij heeft ons aan iedereen voorgesteld die maar langs durfde te lopen. Wel heel fijn, zo hebben we ook al kennis gemaakt met mensen waar we mee samen gaan trainen!

We hebben in Ralphs huis geen internet, dus vandaar dat we nog redelijk afgesloten zijn van de thuiswereld. De gemeubileerde appartementen hier zijn duur. We hadden er een van $280 per week gevonden. Vanmorgen zijn we bij een man van de club, Alan Vidler gaan kijken. Zijn kinderen zijn het huis uit en hij en zijn vrouw willen de overige twee kamers verhuren. Het is ongeveer 15 minuten fietsen. We hebben daar ieder een eigen slaapkamer, samen een eigen badkamer en toilet, een eigen koelkast en eten-opbergruimte, we hebben een eigen woonkamer met tv, alleen de keuken moeten we delen. Dit is $125 per week incl. internet, water en electriciteit. Een goede optie dus. Het ligt trouwens aan het kanaal, heel leuk met een strandje ervoor.
We zijn nog aan het wachten op Lyndley Douglas, zijn moet nog terugkomen van Egypte. Ze zou haar appartement aan ons willen verhuren, maar we weten alleen dat het ook heel dicht bij de club ligt. Van de kosten en of er internet is weten we niet. Dit weekend of begin volgende week komt zij terug, dus kunnen we gaan kijken.

De eerste ochtend dat we aankwamen was het trouwens stralend weer, helaas aan het einde van de middag en 's avonds flinke regen. Maar dat heeft het hier blijkbaar de laatste tijd veel gedaan, regenen. Gisteren de hele dag bewolkt en veel wind. En vandaag tot nu toe weer stralend weer. We gaan straks onze eerste training doen, board, dus hopelijk houdt het weer lekker aan.

Morgen worden we om 4:30u opgehaald voor de surfclub en gaan we mee kijken naar een wedstrijd aan de Goldcoast. Waar die precies is weten we eigenlijk ook nog steeds niet, haha, maar we zullen het wel zien! We hebben in ieder geval genoeg te zien dan. Zondag is ook rustdag en dan volgende week aan de slag!!

Het programma ziet er als volgt uit:
Maandag, woensdag en vrijdagmorgen: zwemmen
Dinsdag, donderdagmorgen: rennen en core stability / gym
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag: board
Dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmorgen: ski
Op zaterdagochtend is voorlopig ook nog onze Bronze cursus en er is dan ook run-swim-run training.

Ik ben benieuwd hoe alles zal gaan, de golven doen al goed hun best dus we moeten eraan geloven. Maar iedereen denkt hier ongeveer dat we nog nooit op een board of in een ski hebben gezeten, dus we zullen ze verbazen! Onze boards bleken toch nog niet klaar te zijn, dus we moeten volgende week even bellen dan kunnen ze misschien over twee weken vanaf de Coolangatta Gold meegenomen worden.

We zullen dus nog niet zo heel goed bereikbaar zijn met internet, we gaan af en toe naar een internetcafe. Als we straks onze eigen woonruimte met internet hebben zal het makkelijker gaan. Wat kijken we daar naar uit!!

Hou ons op de hoogte van wat er thuis gebeurt!! En tot snel x x Marianka

• 22 Oktober 2010 - 07:21

Christien En Rene:

ha mari

fijn om te lezen dat alles goed is daar en dat je het goed naar je zin hebt.wat zal je het fijn vinden dat je nu eindelijk op de fiets naar de training kunt in rooi moet je altijd met de auto.wat zijn de mensen daar hulp zaam zo te lezen in je verslag.hier is alles goed.je kamer is klaar en mooi geworden.laat ze daar maar eens wat zien op je board dat je het goed kent.groeten daar ook aan anneloes en train ze.doei we bellen in het weeekend even met je xxx

• 22 Oktober 2010 - 08:07

Marjolein:

Ha lady's fijn van om jullie verslag te lezen.
    Goed dat de mensen daar ook zo behulpzaam zijn voor die 2 meissies uit Holland !!!!
    Als jullie fietsen hebben dan ben je inderdaad lekker mobiel. Ik zie een heel trainingsschema , maar ik mis een uitstapje ( of is het meegaan naar de wedstrijd een uitstapje?) Ga ook leuke dingen om te bezichtigen in Australie inplannen, anders komt het er niet van. Wat die kamers betreft: dat klinkt niet verkeerd qua prijs en het is all inclusive + internet !!!
    Ben benieuwd naar jullie eerste board-ervaring daar. Geniet
    Kus marjolein

• 22 Oktober 2010 - 09:32

Claudine:

Ha meiden! Het klinkt allemaal goed. Fijn dat jullie een fiets ter beschikking hebben. Ik ben benieuwd hoe het verblijf en de prijs is wat Lindley jullie te bieden heeft. Als dit dicht bij de club ligt heeft dat denk ik de voorkeur, al hoewel dat ander aanbod zeker niet verkeerd is!! Pittig trainingsschema. Doe niet te gek en geef jullie zelf ook de tijd om alle indrukken te verwerkenen en om voldoende bij te tanken na zo'n zware trainingen, dan blijft het ook leuk!!
    tot schrijfs.... xxx

• 22 Oktober 2010 - 17:01

Hans En Karin:

Hoi Marianka,fijn dat het goed met jullie gaat.
    Wat een indrukken allemaal,de mensen het land, strand enz.
    Hier is alles als vanouds, je hoort weer snel van ons groetjes

• 23 Oktober 2010 - 07:36

Rik Op Het Veld:

Ha Kleine,

Hoe bevalllen de trainingen en hoe zijn de golven?
    Veel plezier, ben niet bang en geniet van het weer en de aardige mensen!

Wel vervelend dat de boards nog niet klaar zijn, zal het doorgeven aan de 'grote' baas...

Wordt niet te breed of sterk anders kan ik straks niet meer van je winnen!

• 23 Oktober 2010 - 16:54

Bianca En Ron:

Ha lieverd Wat fijn om te horen dat het goed gaat daar .Wat een leuke behulpzame mensen daar.Veel plezier en laat ze maar eens poepie ruiken jullie op het board.Veel succes volgende week. groetjes uit het koude natte Kelpen xxx

• 25 Oktober 2010 - 09:35

Stefan Smolders:

Ha Mari,

D8t toch mer ins ff leaze waat ozze kleine mari doa in Aussie allemoal aant doon is! Hopelijk vinje jullie snel ein appartementje en kinne jullie (nog) beter weare mit eur gzwum! Kussie
    Steef

• 25 Oktober 2010 - 16:09

Wim Hover:

Ha Marianka,
    Ik hoop dat je het naar je zin hebt en je draai al een beetje hebt gevonden.
    Het filmpje van de linetrow staat inmiddels op youtube hiermee kun je vast en zeker mee pronken bij je clubgenoten.

• 25 Oktober 2010 - 18:37

Hans:

Hallo Anne en Mari.
    Vind jullie twee wereld meiden.
    Ik vond dit op internet:
    Kleine woordenlijst
    Amber fluid = Bier; 'Let's have a quick transfusion of amber fluid'
    Ankle-bitter = Een klein kind
    Arvo = Een kopje thee in de namiddag: "Pop in for arvo tea"
    Aussie salute = Het handgebaar (wuiven) dat je maakt om de vliegen weg te jagen
    Banana Bender= Inwoner uit Queensland
    Barbie = Barbecue
    Beauty! = Geweldig, mooi, te gek!
    Billabong = Een waterpartij in een droge rivierbedding
    Billy = Theepot (in de Outback op het vuur)
    Bird = Meisje
    Bloke = Een man/vent
    Brolly = Umbrella
    BYO = 'Bring Your Own' drinks (in sommige restaurants worden geen drankjes geserveerd en moet je dus zelf meenemen)
    Coathanger = Uitdrukking voor de Sydney Harbour Bridge
    Cobber = Een hele goede vriend
    Crook = Zo voel je je als je ziek bent/boos bent; 'Don't go crook on me for getting crook'
    Dunny = Het toilet
    Fair dinkum = Eerlijk, echt
    G'day = Hallo
    Hard yakka = Zwaar werk
    How are ya = Hoe gaat het ermee?
    Legless = Iemand die stomdronken is
    Mate = Vriend, maatje. Iedereen die je maatje is of wil zijn; van de Minister tot de buurman
    Mozzies = Mosquitos
    No worries = Maak je geen zorgen
    Pissed = Dronken
    Sheila = Een vrouw
    Stubby = 33cl flesje bier
    Swag = eenpersoonstent
    Tucker = Eten/voedsel
    Vegie = Groente

Wens jullie een fijne tijd. xx
    Hans Peulen.

• 25 Oktober 2010 - 19:12

Sas:

Hej Chica's!!

bohh wat ben ik jaloers! geniet van de golfjes :D

Liefs,

• 25 Oktober 2010 - 20:12

Annelies:

Daag dames, en al ein huuske gevònje? En auch al ein bitje kònne traine? Bin benoetj nao de ieërste foto's! De foto en het artikel in de Parel zoge d'r prachtig oet! Völ plezeer!
    PS wiejvöl tiêdversjil is 't precies mèt Brisbane en Limburg?